Közlekedés

A fesztivál ideje alatt a gépjármű forgalom korlátozva lesz, és csak a behajtási engedéllyel rendelkezők mozoghatnak a hegyen, valamint a kiszolgáló személyzet, és a transzferesek. Adjuk át a hegyet erre a hétvégére a túrázóknak, gyalogosoknak. A rendezvénynek két nagy parkolója lesz, ahol lerakhatjátok a kocsikat, és onnan kényelmes tempóban is maximum fél óra alatt fel lehet jutni a legfelső helyszínekig.

A egyik parkoló a Somló Kapuja fesztiválközpont és a 8-as számú főút közötti nagyrét.
Ez a parkolóhely egyirányosítva lesz, és a kihajtás a Gerő-kút felé lehetséges a 8-as számú főútra.

A rendezvény másik nagy parkolóhelye a Tornai pincészethez vezető útról érhető el. Itt egy nagy réten lehet szintén leparkolni, majd pár percen belül elérni a környező pincészeteket.

Transzferek

Az előző évekhez hasonlóan idén is rendelkezésre állnak transzferek a rendezvény ideje alatt. Lesznek olyanok, akik csak távolsági fuvarokat vállalnak, illetve lesz olyan, aki a hegyen a helyszínek között is szállít majd utasokat.
A transzferek minden esetben térítés ellenében vehetők igénybe. Ezek tarifájáról a lenit elérhetőségeken lehet többet megtudni.
Előre foglalni csak a rendezvény irányába lehet őket. Munkanapokon 20 óráig veszik fel a telefont, szombaton pedig egész nap, kivétel, ahol ez külön jelezve van! Ezeket az időpontokat kérjük tartsátok be! Haza útra, érkezési sorrendben lehet őket foglalni. A fuvarosok fenntartják a jogot, hogy a túlságosan ittas, vállalhatatlanul viselkedő személyeket kiszállítsák a gépjárműből. 
Ők is a vendégek kényelméért dolgoznak, azaz értetek. Tiszteljük meg őket és gépjárműveiket a kultúrált beszéddel és viselkedéssel.

Fenyvesi Tibor

+36 30 997 97 84

Hegyen belüli és távolsági fuvarokat is vállal. 
2db 8 fős kisbusz.

Vér Dávid

+36 30 201 4831

Csak távolsági fuvart vállal.
8 fős kisbusz

Vági Imre

+36 30 639 4183

Hegyen belüli és távolsági fuvarokat is vállal. 
8 fős kisbusz

Kiss László

+36 30 334 6693

Csak távolsági fuvart vállal.
8 fős kisbusz

Kovács László

+36 30 936 6824

Csak távolsági fuvart vállal.
8 fős kisbusz

Somló körjárat

A fesztivál ideje alatt a karszalagot viselők térítésmentesen használhatják a körjáratot, amely óránként indul a Somló kapuja parkolótól, és Borszörcsök-Doba-Somlószőlős-Somlóvásárhely irányba kerüli a hegyet az alsó körúton. A körjárat 13 megállója az interaktív térképen és a nyomtatott programfüzetben is látható, és kék négyzetben fehér “K” ikon jelöli. Az egyes megállók között nagyjából 5 perc az utazási idő. Értelem szerűen az egymáshoz közelebb levőknél ez rövidebb idő. Érdemes 10-15 perccel korábban lemenni a járat elé, mint a várható érezési idő, hogy biztos ne maradjatok le róla.

Pénteken 14-22 óráig a Bogdán Pincészet Bornibusz névre hallgató traktoros utánfutója lesz a körjárat. Ennek kapacitása 16 fő.
Szombaton 12-18 óráig szintén a Bornibusz jár 16 fő kapacitással, 18 órától pedig egy 48 fős Dottó (Thomas) veszi át a helyét. és hajnali 2 óráig jár.
A körjáratokat 18 év alatt ingyenesen lehet használni szülői felügyelet mellett.
A körjáraton menetjegyet (azaz karszalagot) nem értékesítünk!

Oldalak

Somlóról

© Minden jog fenntartva | Bazaltkör Egyesület | 2022

A Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnek a rendezvény egyes helyszínei által önállóan szervezett eseményekért és programokért. A Bazaltkör Egyesület a Somló Fesztivál és az Éjszakai Pincetúra közösségi programjainak szervezését vállalta. A hivatalos helyszínként részt vevő pincék által szervezett önálló események közösségi kommunikációjának mindössze kommunikációs és marketing hátteret biztosít, az azokkal kapcsolatos minden jogi és egyéb ügyintézés az adott helyszín feladata és felelőssége. Ezen rendezvény finanszírozása a hivatalos helyszínek által közösen, egyenlő arányú hozzájárulással történik, és nagyrészt a somlóiak önkéntes munkájára épül. A rendezvény semmilyen formában nincs kapcsolatban a hivatalos helyszínlistán nem szereplő, a közös költségviselésben részt nem vevő, de az esemény során szolgáltatásokat ajánló és nyitva lévő egyéb helyszínekkel. Az rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervezők nem vállalnak felelősséget a biztonsági előírások be nem tartásából fakadó bármilyen balesetért, vagy káreseményért. A biztonsági előírások az ejszakaipincetura.hu/biztonsag oldalon olvashatók. A programváltozás jogát fenntartjuk! Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!