Közlekedés

A fesztivál ideje alatt a gépjármű forgalom korlátozva lesz, és csak a behajtási engedéllyel rendelkezők mozoghatnak a hegyen, valamint a kiszolgáló személyzet, és a transzferesek. Adjuk át a hegyet erre a hétvégére a túrázóknak, gyalogosoknak. A rendezvénynek két nagy parkolója lesz, ahol lerakhatjátok a kocsikat, és onnan kényelmes tempóban is maximum fél óra alatt fel lehet jutni a legfelső helyszínekig.

A egyik parkoló a Somló Kapuja fesztiválközpont és a 8-as számú főút közötti nagyrét.
Ez a parkolóhely egyirányosítva lesz, és a kihajtás a Gerő-kút felé lehetséges a 8-as számú főútra.

A rendezvény másik nagy parkolóhelye a Tornai pincészethez vezető útról érhető el. Itt egy nagy réten lehet szintén leparkolni, majd pár percen belül elérni a környező pincészeteket.

Transzferek

Az előző évekhez hasonlóan idén is rendelkezésre állnak transzferek a rendezvény ideje alatt. Lesznek olyanok, akik csak távolsági fuvarokat vállalnak, illetve lesz olyan, aki a hegyen a helyszínek között is szállít majd utasokat.
A transzferek minden esetben térítés ellenében vehetők igénybe. Ezek tarifájáról a lenit elérhetőségeken lehet többet megtudni.
Előre foglalni csak a rendezvény irányába lehet őket. Munkanapokon 20 óráig veszik fel a telefont, szombaton pedig egész nap, kivétel, ahol ez külön jelezve van! Ezeket az időpontokat kérjük tartsátok be! Haza útra, érkezési sorrendben lehet őket foglalni. A fuvarosok fenntartják a jogot, hogy a túlságosan ittas, vállalhatatlanul viselkedő személyeket kiszállítsák a gépjárműből. 
Ők is a vendégek kényelméért dolgoznak, azaz értetek. Tiszteljük meg őket és gépjárműveiket a kultúrált beszéddel és viselkedéssel.

Fenyvesi Tibor

+36 30 997 97 84

Hegyen belüli és távolsági fuvarokat is vállal. 
8 fős kisbusz.

Vér Dávid

+36 30 201 4831

Csak távolsági fuvart vállal.
8 fős kisbusz

Vági Imre

+36 30 639 4183

Hegyen belüli és távolsági fuvarokat is vállal. 
8 fős kisbusz

Kiss László

+36 30 334 6693

Csak távolsági fuvart vállal.
8 fős kisbusz

Kovács László

+36 30 936 6824

Csak távolsági fuvart vállal.
8 fős kisbusz

Somló körjárat

A fesztivál ideje alatt a karszalagot viselők térítésmentesen használhatják a körjáratot, amely óránként indul a Somló kapuja parkolótól, és Borszörcsök-Doba-Somlószőlős-Somlóvásárhely irányba kerüli a hegyet az alsó körúton. A körjárat 10 megállója az interaktív térképen és a nyomtatott programfüzetben is látható, és kék négyzetben fehér “K” ikon jelöli. Az egyes megállók között nagyjából 5 perc az utazási idő. Értelem szerűen az egymáshoz közelebb levőknél ez rövidebb idő. Érdemes 10-15 perccel korábban lemenni a járat elé, mint a várható érezési idő, hogy biztos ne maradjatok le róla.

Pénteken
17-20 óráig a Bogdán Pincészet Bornibusz névre hallgató traktoros utánfutója szállít vendégeket.
Ennek kapacitása 16 fő.
Szombaton
14 órától Vasárnap hajnali 2 óráig pedig egy 72 fős Dottó (Thomas) jár óránként körbe a hegy körül.
A körjáratokat 18 év alatt ingyenesen lehet használni szülői felügyelet mellett.
A körjáraton menetjegyet (azaz karszalagot) nem értékesítünk!
Szintén 14 órától 20 óráig jár a Bornibusz hegyjárat is, ami az alábbi útvonalon közlekedik: 
Somló kapuja – Hegykapu étterem – Natúr udvar – Somlói Borok Boltja parkoló – 5Ház borbirtok/Weingartner Oliver (Szobrász pince) – Szent Margit kápolna parkoló
majd itt visszafordul, és a Taposókút/Kőfejtő pince – Somlói Vándor Pince – Bogdán Pincészet/Tornai Pincészet elágazó útvonalon tér vissza a Somló kapujához. Ez a járat is óránként teszi meg a körét, és a térképeken a megállók “B”-vel vannak jelölve.