Tornai Pincészet

Nyitvatartás

péntek: 10:00-20:00, szombat: 10:00-04:00

Program

Péntek

12:00-20:00 a la carte étlap az étteremben

Szombat

12:00-04:00 Grillkonyha

16:00 Múzeum- és pincetúra kóstolóval, vezeti: Csonka Zoltán borász

Különleges élmény ott kóstolni, ahol a bor készül! Borászunk bemutatja a Somló múzeumot és körbevezet a pincében, ahol a legmodernebb technológiájú acéltartályokban és a somlói hagyománynak megfelelő, 500 literes magyar tölgyfahordókban készülnek boraink. A túrán megismerheted a különböző borkészítési eljárásokat, és közben kóstolhatsz is.

Részvételi díj: 1500 Ft

17:00-18:00 Narancsborkóstoló

Különlegesség! Nyolc tétel a Somlóról, a Szent-György hegyről és Grúziából.

A narancsbor fehér szőlőből készül héjon erjesztéssel és áztatással, vagyis a magokat és a szőlő héját is érintkezésben tartják az erjedő musttal, amely ezektől különleges ízt és (narancsos) színt kap. Az eredmény nagyon más, mint a szokásos érleléssel készülő borok: tanninos, magas extrakttartalmú, egyedi illat- és ízvilágú ital – ami a somlói terroirral egészen különleges kombináció.

Ha ittál már narancsbort, azért, ha még nem, akkor azért érdemes részt venned ezen a kóstolón.

Részvételi díj: 8000 Ft

18:00 Múzeum- és pincetúra kóstolóval, vezeti: Csonka Zoltán borász

Részvételi díj: 1500 Ft

18:00 Magyarország-Montenegró foci EB selejtező a rendezvényterem kivetítőjén

Élvezd a meccset nagy kivetítőn, légkondicionált teremben, hűsítő fröccsök kíséretében!

20:00-04:00 Buli a teraszon

Az Éjszakai Pincetúra hagyományos partiján DJ Döme szolgáltatja a zenét.

Egész nap kóstolhatod borainkat a teraszon és a vinotékában, és ebből a grillkonyha-menüből válogathatsz:

Somló Burger / 3190 Ft

Kakukkfüves csirkemell friss salátával / 2490 Ft

Fűszeres barbecue tépett hús pitában / 2690 Ft

Hasábburgonya / 790 Ft

Sült édesburgonya / 1100 Ft