Vári-Kovács Pince

Nyitvatartás

Péntek: 16:00 - 22:00 | Szombat: 10:30 - 24:00
Vasárnap: 10:00 - 14:00

Program

A Vári Kovács Pince Somló délnyugati oldalán a Szent Ilona kápolna alatt található. Jelenleg rajnai rizlinget termelünk, de vannak 2021 előtti évekből furmint és hárslevelű tételeink is. Boraink fajélesztő felhasználása nélkül készülnek.
Borkóstolás:

Nyitvatartási időben borkóstolásra várjuk vendégeinket.

A kóstoló helyszíne a birtok udvara.

A borkóstolóhóz helyi kézműves sajtkészítők termékeit kínáljuk.

A borkóstolót igény esetén német nyelven is vállaljuk.

Wir können die Weinprobe auch in deutscher Sprache anbieten.

Folyóbort saját göngyölegben értékesítünk 0,75, 1, 2  és 5 literes kiszerelésben.

Somlói bazalttúra:

2022. június 18-án 10:00 órától kb. öt órai időtartamban

            – a túrát legalább 10 fő jelentkezése esetén tartjuk meg, maximális                        létszám 25 fő.

            – előzetes bejelentkezés szükséges dr. Vári Kovács Józsefnél

            Telefon: 06-30-9465038 E-mail: varikovacsj@gmail.com

            – találkozási  hely: Somlói Borok Boltja parkolójában június 18-án                           9:45-10:00 között

Útvonal: Somlói Borok Boltja parkolója– Kőkonyha – Taposókút – Szent Ilona kápolna – Kőfejtő – Séd-forrás – Somló vára – Kilátó – Aranyhegy – Szent Margit-kápolna –Somlói Borok Boltja parkolója

Öltözet és felszerelés: Ruházat időjárás függvényében, nem árt kisebb csapadékra felkészülni, túracipő, flakon víz

Árak: felnőttek 1.500,- Ft, 18. év alattiaknak 600,- Ft. A részvételi díj a helyszínen indulás előtt készpénzben fizetendő. Az ár nem tartalmazza a kilátó belépőjét.

Présházgaléria:

2022 Június 17-19 napjain a Présházban kiállítás Vári Kovács Ágnes grafikáiból és bazaltlapokra festett képeiből. A kiállított műalkotások a helyszínen megvásárolhatók. A kiállítás ideje alatt 18-án a művésznővel személyesen lehet találkozni.

További helyszínek

Oldalak

Somlóról

© Minden jog fenntartva | Bazaltkör Egyesület | 2022

A Szervezők semmilyen felelősséget nem vállalnek a rendezvény egyes helyszínei által önállóan szervezett eseményekért és programokért. A Bazaltkör Egyesület a Somló Fesztivál és az Éjszakai Pincetúra közösségi programjainak szervezését vállalta. A hivatalos helyszínként részt vevő pincék által szervezett önálló események közösségi kommunikációjának mindössze kommunikációs és marketing hátteret biztosít, az azokkal kapcsolatos minden jogi és egyéb ügyintézés az adott helyszín feladata és felelőssége. Ezen rendezvény finanszírozása a hivatalos helyszínek által közösen, egyenlő arányú hozzájárulással történik, és nagyrészt a somlóiak önkéntes munkájára épül. A rendezvény semmilyen formában nincs kapcsolatban a hivatalos helyszínlistán nem szereplő, a közös költségviselésben részt nem vevő, de az esemény során szolgáltatásokat ajánló és nyitva lévő egyéb helyszínekkel. Az rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. A szervezők nem vállalnak felelősséget a biztonsági előírások be nem tartásából fakadó bármilyen balesetért, vagy káreseményért. A biztonsági előírások az ejszakaipincetura.hu/biztonsag oldalon olvashatók. A programváltozás jogát fenntartjuk! Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!